آموزش ها

پری آمپ میکروفن چیست؟

وظیفه پری آمپ چیست؟ ۰ تا ۱۰۰

تقویت صدای میکروفن توسط پری آمپ کار ساده و راحتی نیست. برای فهمیدن این موضوع کافی است کمی تامل کنید، با تقویت زیاد از حد یک صدای ضعیف شده چه بر سر صدا می آید؟ مطمئنا با اثرات جانبی بدی مواجه می‌شوید. اما هر چه قدر میکروفن پیشرفته تر باشد، اثرات جانبی تقویت صدا کمتر خواهد شد. اما به نسبت هزینه آن افزایش پیدا می کند.

گاهی اوقات برای ضبط افکت های صوتی و سازه های زنده باید به فکر یک پری آمپ مخصوص باشید. پری آمپ که مدنظر موزیسین ها است، تاثیرات مفیدی بر روی صدا می گذارد .حتی ممکن است اثرات جانبی پری آمپ مناسب و کارآمد از آب درآید.

حال برای دقیق تر متوجه تاثیر پری آمپ بر روی میکروفن شوید، ابتدا باید نوع میکروفن را مشخص کنید. هر کدام از مدل های میکروفن به نحو خاصی با پری آمپ ارتباط برقرار می‌کنند و پری آمپ بر روی هر میکروفنی تاثیر منحصر به فردی می گذارد. مثلاً، اگر میکروفن شما از نوع داینامیک است، باید هنگام راهنمای خرید پری آمپ میکروفن به آمپدانس ورودی اهمیت زیادی دهید. اما در صورت استفاده از میکروفن خازنی حساسیت این موضوع کمتر می‌شود و به راحتی می توانید این وسیله کاربردی را مانند دیگر ابزارهای صوتی تهیه کنید.

راهنمای خرید پری آمپ

آشنایی با انواع پری آمپ

برای داشتن راهنمایی خرید پری آمپ میکروفن باید با انواع مختلف آن آشنا شوید. هر کدام از مدل های پری آمپ با توجه به زمینه فعالیت طراحی و تولید شده است که در موارد زیر به آن می پردازیم:

  • پری آمپ مستقل: به عنوان یک پیش تقویت کننده به شکل یک سخت افزار مستقل طراحی شده است.
  • پری آمپ همراه با اینترفیس صوتی: این مدل پیش تقویت کننده به صورت درون کارت صدا پیش تقویت کننده ای که درون کارت صدا نصب و مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پری آمپ هایی که با اکولایزر کمپرسور یا پردازنده ارائه می شود.
  • پری آمپ درون میکس
  • پری آمپ ساده یا تیوب

انتخاب پری آمپ میکروفن

پری آمپ میکروفن چه امکاناتی باید داشته باشد؟

هنگام مراجعه به بازار برای خرید پری آمپ میکروفن با اطلاعات بسیاری مواجه می شوید که مطمئنا برای شما مشخص نیست هر کدام از اطلاعات مربوط به مشخصه ای است. پس برای داشتن یک راهنمای خرید پری آمپ میکروفن باید با مشخصات کافی این وسیله آشنا شوید. یعنی واجب نیست تمام اطلاعات و مشخصات پری آمپ های موجود در بازار را بدانید. تنها دانستن یک سری اطلاعات جزئی کفایت می کند.

 

ورودی ها و خروجی ها

پری آمپ معمولی تا تخصصی، همگی باید دارای یک ورودی برای میکروفن و یک خروجی لاین باشند. این ویژگی برای انجام وظایف پایه کافی است. برخی پری آمپ ها دارای ورودی های مخصوص برای سازهای گیتار بیس و دیگر سازهای الکترونیکی هستند تا امکان اتصال مستقیم برای سازه ها وجود داشته باشد. پس اگر تصمیم دارید در کنار تقویت صدای میکروفن به تقویت دیگر سازها بپردازید، حتماً در به تعداد ورودی های پری آمپ توجه کنید.

درگاه خروجی پری آمپ میکروفن چه کاری انجام می دهد؟

اکثر پری آمپ های میکروفن مجهز به خروجی XLR هستند. در این شرایط امکانات بیشتری برای دریافت خروجی بهتر در اختیار شما قرار می گیرد. پری آمپ های دارای چند خروجی هم به عنوان اسپلیتر سیگنال شناخته می‌شوند. به همین ترتیب می توانید یک خروجی لاین را به کارت صدا متصل کرده و با اتصال خروجی دیگر به کمپرسور به پردازش بیشتر دسترسی پیدا می کنید.

 

آیا مبدل آنالوگ به دیجیتال برایتان اهمیت دارد؟

اگر جوابتان مثبت است، به دنبال پری آمپ مجهز به این مبدل باشید تا بتوانید سیگنال دیجیتال را مستقیم از پری آمپ بگیرید و به ضبط دستگاه ضبط صدا برسانید. مزیت سیگنال های دیجیتال نسبت به سیگنال های آنالوگ مشاهده نویز کمتر است.

کدام مدل بهتر است، آمپر تیوب یا سالید استیت؟

پری آمپ تیوب به تولید صدای لطیف و دوست داشتنی معروف هستند. اما پری آمپ سالید استیت صدای شفاف تر و دقیق تری در اختیار مخاطبان قرار می دهد. حال فکر کنید کدام مدل برای شما بهتر است. انتخاب از میان پری آمپ میکروفن کاملاً سلیقه‌ای است و بستگی به زمینه کاری کاربران دارد. به همین خاطر، استودیوهای حرفه ای از انواع و اقسام پری آمپ های میکروفن استفاده می کنند. پیشنهاد ما برای داشتن یک استودیو مجهز تهیه هر دو مدل پری امپ است.

 

پری آمپ هیبرید، مجهز به تیوب و مدار سالید استیت

پری آمپ هیبرید با قابلیت هر دو مدل تیوب و سالید استیت، انتخاب مناسبی برای برخی از کاربران است. با انتخاب این مدل می توانید از هر دو گزینه استفاده کنید، یا به طور همزمان  از امکانات هر دو بهره مند شوید. اگر تصمیم دارید به ضبط وکال و ساز بپردازید این مدل بسیار پیشنهاد می شود.

اگر تنها قصدتان استفاده از یک الی دو میکروفن است تصمیم دارید و در ضبط قطعه‌ای خاصی مانند کارهای رادیویی بپردازید، استفاده از این دستگاه باز هم پیشنهاد می‌شود. چراکه گزینه مناسب تری نسبت به خرید پری آمپ و پردازنده های دیگر است و همچنین از نظر هزینه به صرفه تر می باشد.

 

چنل استریپ، در اختیار قرار دادن چندین ابزار مهم

چنل استریپ دستگاهی است که با داشتن چندین ابزار امکانات منحصر به فرد همچون کمپرسور، سکشن و حتی Eexiter ساخته شده است. کسانی که تصمیم دارند در زمینه ضبط وکال فعالیت داشته باشند، چنل استریپ بهترین انتخاب است تا تمامی امکانات لازم برای ضبط وکال در یک مجموعه کوچک و به صرفه در اختیارشان قرار گیرد. همچنین با قرار گرفتن امکانات لازم در یک دستگاه نویز صدا هم به شدت کاهش پیدا می کند.

تعداد کانال

بعد از مشخص کردن ورودی و خروجی ها و مدل پری آمپ به انتخاب تعداد کانال می پردازیم. اگر تصمیم دارید تجهیزات استودیویی خود را گسترده کنید، بهتر است برای تهیه پری آمپ مدل های چند کاناله را انتخاب کنید. البته در ابتدای کار تهیه پری آمپ یک کانال یا دو کاناله کفایت می کند و به راحتی توقع شما را برآورده می شود، اما این شرایط ممکن است در آینده نه چندان دور تغییر کند و شما به پری آمپ چند کاناله نیاز داشته باشید. پس اگر شرایط مالی مناسبی دارید، حتماً خرید پری آمپ چند کاناله به صرفه تر است.

در صورت استفاده از میکروفن های کاندنسر گینی دستگاه باید  بین ۵۰ دسی بل تا ۳۰ دسی بل باشد. اما میکروفن های آمپدانس بالا با خروجی کم مانند میکروفن داینامیک قدیمی و میکروفن ریبون معمولاً گین زیادی بین ۵۰ دسی بل الی  ۷۰ دسی بل نیاز دارند.

ضبط رکورد های استودیویی با امکانات منحصر به فرد میکروفن

تا اینجا این مقاله سعی کردیم با امکانات مهم و حیاتی میکروفن آشنا شوید. اما برای فعالیت زمینه ای حرفه ای تر و ضبط رکوردهای استودیو پری آمپ شما باید مجهز به امکانات اضافی باشد.

 

فیلتر low-cut، حذف صداهای ناخواسته

یکی از امکانات جذاب این دستگاه، فیلتر Low-cut یا همان های پس است. این فیلتر کمک می کند صداهای بیس ناخواسته حذف شود و شما راحت تر به ضبط صدای باکیفیت بپردازید. معمولاً  فرکانس های ۱۵۰ و پایین تر را در آمپلی فایرهای با قابلیت این فیلتر قطع می شود. جالب است بدانید برخی میکروفن ها از همان ابتدا مجهز به فیلتر low-cut  هستند، اما در صورت نداشتن این فیلتر بهتر است یک پری آمپ مجهز به فیلتر Low-cut تهیه کنید. بی شک با حذف بیس اضافه به نتیجه منحصربه‌فردی خواهید رسید.

اضافه کردن ترنسفورمر و ایجاد تاثیر وینتیجی در صدا

ساختار برخی پری آمپ ها امکان اضافه کردن یک ترنسفورمر در مسیر سیگنال را فراهم می کند. اضافه کردن ترانسفورمر تاثیر وینتج مانند در صدا ایجاد خواهد کرد که در برخی شرایط تاثیرات مثبتی را مشاهده می کنید. در واقع، اگر به دنبال ضبط صدا در دو حالت هستید، خرید پری آمپی که دارای سوئیچ ترنسفورمر است، بهترین  راه حل است؛ پری آمپی که همواره از ترنسفورمر در مسیر سیگنال استفاده می‌کند. اما اگر می خواهید صدای کاملا واقعی و صاف به دست آورید، پری آمپ بدون ترنسفورمر گزینه بهتری است.

 

خرید پری آمپ میکروفن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + سه =