آموزش ها

میکروفن استودیویی چیست؟

انواع میکروفن استودیویی

میکروفن کاندنسر با حساسیت بیشتر برای دریافت صدا

میکروفن کاندنسر نسبت به دیگر میکروفن های استودیویی حساسیت سرعت بیشتری از خود نشان می دهد. این مدل از یک دیافراگم بسیار باریک و کشیده ساخته شده است که علاوه بر آن یک دیسک فلزی هم در ساختار میکروفن قرار دارد. این مجموعه را یک خازن را تشکیل می دهد تا انرژی الکتریکی از یک منبع ولتاژ خارجی دریافت و سپس دیافراگم نسبت به ارتعاشات صدا واکنش نشان دهد. در این لحظه، خازن با تغییر ولتاژ مواجه می‌شود و در آخر خروجی میکروفن قابل دسترسی است.

اگر به دنبال میکروفنی هستید که صدای شما را به صورت هر چه دقیق تر و مشابه با واقعیت ضبط شود، میکروفن کاندنسر بهترین انتخاب است.

میکروفن داینامیک با دوام و استحکام بیشتر

میکروفن داینامیک سیگنال را از طریق حرکت رسانای الکتریکی در یک میدان مغناطیسی به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. این مدل میکروفن از یک دیافراگم بسیار نازک و سبک تشکیل شده است. دیافراگم موجود بر اثر واکنش به فشار صدا به حرکت در می آید. سپس حرکت دیافراگم سیم پیچی داخل میدان مغناطیسی را حرکت در می آورد.

 

این مدل میکروفن نسبت به میکروفن کاندنسر در فرکانس های بالا و فشار صدا حساسیت کمتری از خود نشان می دهد. اما در عوض مقاومت بیشتری دارد و خیلی زود براساس فشار یا ضربه آسیب نمی بیند. همچنین قیمت میکروفن داینامیک نسبت به کاندنسر کمتر است.

جالب است بدانید، میکروفن داینامیک بیشتر برای ضبط صدا استفاده می شود. اگر تصمیم دارید در ضبط صدای از آلات موسیقی همچون درامز و گیتار الکتریک استفاده کنید، میکروفن داینامیک بهترین انتخاب است.

میکروفن ریبون

میکروفن ریبون از ظهور رادیو وارد بازار تجاری شد و توانست موفقیت منحصر به فرد کسب کند. این مدل برخلاف دیگر مدل‌ها به جای واکنش نشان دادن به سطح فشار هوا به سرعت مولکول های هوا عکس العمل نشان می دهند. المان های کوچک موجود در ساختار این مدل میکروفن خیلی  قوی به حرکت در می آیند و در یک میدان مغناطیسی سیگنال های صوتی را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کنند.

 

میکروفن های ریبون به دلیل حساسیت بیش از اندازه و ظریف بودن گزینه مناسبی برای فضای باز نیستند. البته نسل جدید میکروفن ریبون به گونه ای طراحی شده اند که عملکرد متفاوتی در فضای استودیو برای کاربران به ارمغان می آورد.

میکروفون usb نسل جدید میکروفن استودیویی

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های روز دنیا میکروفن های استودیویی usb وارد بازار شدند و امروزه به عنوان نسل جدید میکروفن شناخته می شود. این مدل نسبت به مدل های قدیمی از اجزای منحصر به فردی ساخته شده است و تفاوت آن نسبت به میکروفن‌های نسل قدیمی‌تر وجود پیش تقویت کننده داخلی و مبدل آنالوگ به دیجیتال می باشد.

 

مبدل آنالوگ میکروفن usb صدا را پیش از ورود به سیستم و نرم افزار به داده های دیجیتالی تبدیل می کند. مزیتی که میکروفن usb برای فضای استودیو دارد این است که  به راحتی به کامپیوتر متصل می شود و بلافاصله صدای دریافتی قابل تنظیم و ویرایش است.

خرید میکروفن استودیویی خوب و حرفه ای

میکروفن با کیفیت استودیویی

برای خرید میکروفن استودیویی خوب و حرفه‌ای باید ویژگی‌های مهم آن آشنا شوید. اولین نکته این است که میکروفن استودیویی را برای چه کاری می خواهید یا این که قرار است میکروفن در استودیو خانگی استفاده شود یا استودیوی حرفه‌ای؟ دومین نکته، مشخص کردن حساسیت میکروفن است. میزان حساسیت میکروفن نسبت به صدا در انتخاب یک میکروفن خوب و متناسب با زمینه کاری بسیار اهمیت دارد.

 

البته در اولین مرحله، مشخص کردن مقدار هزینه  پرداختی است تا انتخاب شما از میان مدل‌های مختلف میکروفن محدود شود. در این شرایط راحت تر تصمیم می‌گیرید و مطمئنا انتخاب ایده آل تری خواهید داشت.

میکروفن استودیویی خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

امروزه میکروفن ها در انواع و مدل های مختلف طراحی و ساخته می شوند که هر کدام دارای ویژگی های خاص و متفاوتی هستند. پس بهتر است قبل از انتخاب میکروفن با خصوصیات مهم آن آشنا شوید. برای مثال، از میان میکروفن های مختلف تنها میکروفون داینامیک است که مقاومت بیشتری دارد و کمتر دچار آسیب دیدگی می شود .همچنین قیمت این مدل میکروفن نسبت به دیگر مدل ها کمتر است و با هزینه مناسبی می توانید این مدل میکروفن ها تهیه کنید.

 

البته انتخاب میکروفن استودیویی خوب باید براساس زمینه فعالیت انجام شود. هر کدام از میکروفن هایی که در ابتدای مقاله با آنها آشنا شدید، برای ضبط صدای خاص و منحصر به فرد طراحی شدند. در واقع نمی‌توانید یک مدل میکروفن را برای ضبط صدا و آلات موسیقی مختلف خریداری کنید. اگر به یک استودیو منحصر به فرد و حرفه ای مراجعه کرده باشید، مطمئناً با مدل های مختلف میکروفن استودیویی مواجه شدید.

جدول پاسخگویی فرکانس میکروفن استودیو چیست؟

ممکن است هنگام خرید میکروفن استودیو با جدول پاسخگویی فرکانس مواجه شوید. اما ندانید چگونه این جدول را تحلیل کنید و نتوانید با توجه به انواع میکروفن های موجود در بازار میکروفن مورد نظر با پاسخگویی فرکانس مناسب خود را انتخاب کنید. جدول پاسخگویی فرکانس میکروفن ها در یک اتاقی که هیچ گونه انعکاس صدا در آن وجود ندارد، مشخص می‌شود. در واقع جدول پاسخگویی فرکانس تفاوت  میکروفن های مختلف در یک محیط یکسان را مشخص می کند تا شما تصمیم درستی هنگام خرید میکروفن استودیویی داشته باشید. هر کدام از میکروفن ها دارای طیف فرکانسی متفاوتی هستند.

در جدول پاسخگویی، اعداد افقی بیانگر فرکانس‌های بین ۲۰ الی ۲۰ کیلوهرتز است و اعداد عمودی پاسخگویی نسبی بر حسب دسی‌بل را به شما نشان می دهد. بنابراین با توجه به این مرجع به راحتی حدس می زنید میکروفن مورد نظر در چه بازه فرکانسی حساسیت بیشتر و یا کمتری دارد.

کاربرد انواع میکروفن استودیویی را بشناسید.

میکروفن استودیویی خوب

حال برای انتخاب دقیق تر میکروفن استودیویی بهتر است بعد از آشنا شدن با مدل های مختلف میکروفن با کاربرد آنها در زمینه های مختلف آشنا شوید.

بهترین میکروفن استودیویی مناسب برای ضبط درامز

همیشه افراد تازه کار ترجیح می دهند برای ضبط درام از میکروفن های داینامیک و یا میکروفون کاندنسر با دیافراگم کوچک استفاده کنند. شما هم با در دست داشتن هر کدام از میکروفن ها بهترین حالت ممکن را در دست خواهید داشت و مطمئنا از ساز و ضبط آن از طریق میکروفن نهایت لذت را مشاهده خواهید کرد. البته برای حرفه ای شدن در این کار و به دست آوردن بهترین عملکرد از میکروفن تکرار را فراموش نکنید.

بهترین میکروفن استودیویی برای ضبط صدای گیتار

برای ضبط صدای گیتار می‌توانید از میکروفن داینامیک استفاده کنید. بهترین حالت استفاده از میکروفن داینامیک قرار دادن آن نزدیک کابینت اسپیکر است. اما در صورت تهیه میکروفن استودیویی کاندنسر با دیافراگم بزرگ، بهتر است میکروفن را در فاصله مشخصی از گیتار قرار دهید تا نتیجه موثرتری را مشاهده کنید. همچنین بهترین ایده ای که برای ضبط صدای گیتار وجود دارد این است که از هر کدام از میکروفن ها برای ضبط یک ترک مجزا بهره مند شود.

 

در صورت داشتن میکروفن چند جهته بهترین حالت این است که میکروفن در چند جهت تغییر دهید و یا از بیش از یک میکروفن استفاده کنید.

بهترین میکروفن استودیویی برای ضبط وکال

انتخاب بهترین میکروفن استودیویی به سلیقه و عملکرد وکالیست مربوط می شود. همیشه وکالیست ها میکروفن مورد نیازشان را خودشان انتخاب می کنند. البته میکروون استودیویی مدل کاندنسر با دیافراگم بزرگ  برای این کار بیشتر انتخاب می شود. بهترین راهکار برای ضبط وکال در دست داشتن سه الی چهار میکروفن مختلف است تا وکالیست راحت بتواند هر کدام قسمت های ضبط را با بهترین میکروفن انجام دهد. همچنین به راحتی می‌توان عملکرد هر کدام از میکروفن ها را مشاهده و مناسب ترین گزینه را برای این کار انتخاب کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 5 =